NIEUWE BANDEN

Autobanden voor elk seizoen

Wanneer heb je winterbanden in plaats van zomerbanden nodig? Of is een 4-seizoenenband (All Season band) goed genoeg voor jouw auto en de manier waarop je hem gebruikt? alle soorten banden, in verschillende prijsklassen en kwaliteiten. Ook voor jouw auto zit de optimale keuze ertussen.

Zomerbanden  Zomerband

Zomerband profiel

Bij warmer weer (>7 graden) rijd je het veiligst op zomerbanden. Zomerbanden hebben minder inkepingen (ook wel lamellen) in het profiel, waardoor de band harder blijft. Dit zorgt bij warmer weer voor een kortere remweg.

Winterbanden  Winterband

Winterband profiel

Winterbanden hebben een profiel met meer dwars en zigzag geplaatste lamellen, die bij koud weer de beste grip en slijtvastheid bieden. Het rubber blijft bij temperaturen onder nul namelijk flexibel.

All Season banden  Vierseizoenenband

Ben je niet afhankelijk van je auto en ga je niet op wintersport? Dan bieden All Season banden een uitkomst. All Season banden passen zich aan de temperatuur en de omstandigheden van het wegoppervlak aan. Bij extremere weersomstandigheden (zowel zomers als winters) zijn deze banden echter niet optimaal en is het aan te raden om voor zomer- of winterbanden te kiezen.

Caravanbanden

Caravans kunnen vrij zwaar zijn. Extra Load-banden hebben een hoger draagvermogen waarmee je veilig op vakantie kan.

Runflat banden

Runflat banden hebben een extra sterke zijkant, zodat je bij een lekke band of klapband tot wel 80 kilometer kan doorrijden.

Autobandenmerken

In je zoektocht naar nieuwe autobanden kom je allerlei tegen. Bij ons vind je meer dan 20 merken, zowel top- als budgetmerken. Wat ze gemeen hebben met elkaar is dat ze allemaal het E-keurmerk dragen en dus voldoen aan de eisen die er binnen Europa aan autobanden worden gesteld.

Alle topmerk banden, zoals die van

Naast bovenstaande merken hebben we ook veel andere top- en budgetmerken in ons bandenassortiment:

Bandenmontage

Als je nieuwe autobanden koopt wil je ze natuurlijk ook graag op je velg (laten) plaatsen. Sommige mensen doen dit zelf, maar wij monteren ze ook graag voor je. Dan weet je namelijk zeker dat je goed zit. We hebben verschillendemontagepakketten. Het is ook belangrijk om de banden te balanceren. Zo vergroot je je rijcomfort en je banden gaan langer mee. Tijdens de montage plaatsen we ook altijd een nieuw ventiel. Die zorgt namelijk voor de luchtdichtheid van de band. Door langdurig gebruik van de band neemt de kwaliteit af door uitdroging.

Meestal duurt de montage van een set nieuwe autobanden een uur, als je een uitgebreider montagepakket kiest anderhalf uur. Zo geregeld dus!

Beste bandenprofiel

Op een gegeven moment zijn je autobanden aan vervanging toe, dit zie je vaak aan het versleten profiel van de band. De profieldiepte van je band moetminimaal 1,6 mm zijn. Dit is vastgelegd in de wet.

Wij adviseren je om je banden eerder te laten vervangen. Bij zomerbanden vervangen wij de banden bij een profiel onder de 2 mm en bij winterbanden onder de 4 mm. Als je dit niet doet, rij je toch wat minder ontspannen op de weg. Je remweg zal snel veranderen en de veiligheid gaat met grote stappen achteruit. Lees meer over waarom je je profieldiepte scherp in de gaten moet houden.

Top 10 Bandenmaten

Onderstaand vind je een lijst met onze meest verkochte bandenmaten. Het eerste getal staat voor de breedte (in mm) van de band. Het getal erna geeft de hoogte van de band (als percentage van de breedte) weer en het getal achter de ‘R’ staat voor de velgmaat (in inches). Lees meer over de verschillen in bandenmaten.

Balanceren en Uitlijnen

Rustig rijden: Balanceren

Een trillend stuur of een stoel die een beetje schudt tijdens het rijden? Dan is de kans groot dat je banden gebalanceerdmoeten worden. Dan wordt het gewicht van de auto weer gelijkmatig over de banden verdeeld en zijn die trillingen verleden tijd. Dat rijdt lekker rustig.

Recht rijden: Uitlijnen

Merk je dat je auto de neiging heeft om naar links of rechts te trekken? Dan is het raadzaam om te laten controleren of je auto moet worden uitgelijnd. Door jouw auto te laten uitlijnen wordt de stand van je wielen weer tot de juiste positie bijgesteld. Zo voorkom je:

  • Snellere slijtage van je banden;
  • Een hoger brandstofverbruik;
  • Moeilijkheden bij het sturen.

Velgen voor je autobanden

Nieuwe velgen nodig? Zijn jouw wielen toe aan een upgrade? Wij hebben we zowel stalen als lichtmetalen velgen in ons assortiment. Wij helpen je graag bij je keuze!

Wij helpen je graag

079- 360 47 32  Zoetermeer

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
09.00 – 19.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 19.00 uur.