Distributieriem vervangen

dooradmin

Distributieriem vervangen

Is jouw distributieriem aan vervanging toe? Wij monteren uitsluitend distributieriemen van topmerken kortom: 1e montagekwaliteit! Voor jou een waarborg voor een geluidsarme distributieriem met goede krachtoverbrenging en lange levensduur. 

Hoe lang duurt het vervangen van een distributieriem?

De distributieriem zit aan de zijkant van de motor, weggebouwd achter stofkappen. Daarom is het een ingrijpende klus om de distributieriem te vervangen. Afhankelijk van het model van de motor en de manier waarop de motor onder de motorkap is geplaatst, kan de vervanging van een distributieriem 1.5 tot 7 uur duren.

Wanneer moet ik mijn distributieriem vervangen?

De fabrikant schrijft voor op welke termijn dit moet gebeuren, dit verschilt per automodel. Bij de meeste automerken moet de distributieriem elke 4 tot 6 jaar vervangen worden of elke 60.000 tot 120.000 kilometer. Twijfel je of jouw distributieriem moet worden vervangen? Kom gerust langs voor gratis en vrijblijvend advies.

Wanneer je distributieriem niet tijdig wordt vervangen, kan deze beschadigen of breken. Hierdoor kan je motor ernstige schade oplopen. Dit is gevaarlijk en kan bovendien een zeer kostbare motorreparatie opleveren. Daarom raad ik het preventief vervangen van de distributieriem volgens de voorschriften van je autofabrikant aan.

Over de auteur

admin administrator

Geef een reactie